Om Tecnita AB

 

Vårt företag grundades av Anna Rovelli Olofsson 1983 som Språkverkstaden HB.

1987 gick Björn in i företaget på heltid. Samma år ombildades det till aktiebolaget Tecnita, med översättning till italienska och svenska som huvudprodukter.

Sedan 2005 arbetar Björn som enda översättare i företaget. Björn erbjuder även översättarutbildning samt textproduktion och textredigering på svenska.

Anna tar idag främst hand om Tecnitas administrativa funktioner.

Tecnita är väl etablerat på den svenska översättningsmarknaden som en känd och pålitlig leverantör och partner.

Vill du se vad som är på gång på Tecnita? Kom till vår sida på Facebook!

Om oss på Tecnita

Björn Olofsson

Björn är född i Karlstad 1960, är maskiningenjör och har ett brinnande intresse för teknik och språk. Är sedan 1991 fullvärdig medlem i SFÖ, Sveriges Facköversättarförening.

Bor i Västerås. Familjen består av Anna och fem numera vuxna barn. Fritiden ägnas åt karate, foto, böcker, samt föreningsaktivitet inom såväl SFÖ som Västerås karatecenter och Humanisterna.

LinkedIn-profil

 

Anna Rovelli Olofsson

Anna är född i Rom 1959, är utbildad översättare och tolk (Rom 1982), originalare inom området trycksaker (Stockholm 2011) samt diplomerad ekonomiassistent (Västerås 2018). Nyfikenheten på språk har funnits med sedan barnsben.

Bor i Västerås sedan 1982. Familjen består av Björn och de fem barnen. På fritiden sjunger Anna i Västerås Show Chorus och ägnar sig åt fotografering, bildredigering och textilt skapande.

LinkedIn-profil